Crockpot- Fläskytterfilé med champinjoner

Ville laga nåt som skulle passa bra med mina nya vinbärsgeleer så en fläskytterfilé med champinjoner med smak av timjan och vitlök kändes som en fantastisk bra idé. Det var det!! Enkla ingredienser och snabb förbedelse så har du en mumsmiddag lagom tills du kommer hem från lekparken med två hungriga barn!

Fläskytterfilé med champinjoner

1 kg fläskytterfilé
300 g champinjoner
Salt
Peppar
Timjan
Vitlökspulver

Gör så här

  1. Bryn champinjonerna i stekpanna eller som jag, direkt i pottan. Lägg ut i en skål och krydda fläskytterfilén med salt, peppar, vitlökspulver och timjan. Var inte blyg med kryddorna!!
  2. Bryn köttet så det får lite färg, lägg ner svamp och gärna lite färsk timjan. 
  3. Kör på låg i 3 h. De sista 30 minuterna, lägg i frysta gröna bönor
  4. Gör sås på valfritt sätt
  5. Servera med kokt potatis och vinbärsgele

2 comments on “Crockpot- Fläskytterfilé med champinjonerAdd yours →

  1. Hur brukar du göra såsen? Jag är helt ny på crockpot och vill gärna ha lite vägledning 😊

    1. I detta recept tog jag bara gräddsås på pulver och bytte ut 1 dl vatten mot 1 dl sky i kastrull, så inte mer avancerat än så 😊 skyn blir av kött och svamp så ingen extra vätska behövs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *