Coq au vin i slowcookern

Jag älskar Butler och har vuxit upp med hans kokbok. Jag och min mamma har ofta lagat mat från den. Grekiska köttbullar är ett exempel på en rätt som är inspirerad från Butler. Även denna är från Butler, dock lite modifierad för att passa crockpoten.

Vill man göra den barnvänlig så kör alkoholfritt vin eller matlagningsvin (som jag förstått så kokar inte alkoholen bort lika bra i crockpoten) men vill man köra vuxenvarianten så ta ditt favoritvin.

Coq au vin
8 port
1, 5 kg kycklingfilé, kycklinglårfilé eller kycklingdelar (olika tillagningstider)
10 smålökar
15 champinjoner
1 pkt bacon
1, 5 msk tomatpuré
4 dl rödvin
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk salt

Gör så här:

Skala lökarna och skär champinjonerna i bitar. Skär kycklingen i mindre bitar.

Bryn lök, svamp och kycklingbitar i smör i en stekpanna eller direkt i grytan om du har en sådan stekfunktion. Lägg ner allt i Crock-Poten och häll på vin, vatten, tomatpure, pressade vitlöksklyftor, kryddor och buljongtärning.

Klipp över baconet och blanda om allt och kör på låg i 2- 3 h om du använde kycklingfile, 3-4 h om du använder kycklinglårfilé och 5 h på låg om du kör kyckling med ben.

Servera med ris och sallad

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

0 comments on “Coq au vin i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *