Mumsiga kycklingbiffar med äpple och curry med morots- och äppletsatsiki
För 8 små biffar
500 g kycklingfärs
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
riven färsk ingefära, en bit på ca 1,5 cm
1 äpple
3-5 krm curry
1 msk fiberhusk
Finhacka gul lök, riv vitlök och ingefära fint på ett rivjärn. Riv äpplet grovt. Blanda färs med lök, vitlök, ingefära, äpple och kryddor. Mixa snabbt bara så det blandas lite, flytta sedan över allt till en bunke. Strö över fiberhusk, arbeta in det i färsen och låt vila i kylen en tag.
Rulla till bollar och stek i olja
Morot – och äppeltsatsiki
1/2 riven morot
1/ 2 rivet äpple
1, 5 dl mat eller turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
Lite honung
Citron och salt
Rör ihop allt och låt stå några minuter
Riktigt mumsigt
0 comments on “Mumsiga kycklingbiffar med äpple och curry med morots- och äppletsatsiki”Add yours →