Smulpaj med vinbär, rabarber och jordgubbar

En fantastisk sommarpaj med det bästa från trädgården (eller affären 😊). Jag gör denna i ugnen men du kan göra sen i slowcookern om du vill såklart!

Jag vill passa på att tips om en blogg och en app som heter Ingemar som matchar dina ingredienser som du har hemma med recept. In och kika vettja 🙂

Följ mig på Instagram för skapandet av min slowcookerkokbok som kommer i november samt recept och tips för matlagning i vardagen

Smulpaj med vinbär, rabarber i jordgubb
6- 8 portioner

Bärbotten
Ca 1 liter jordgubbar
3- 4 rabarberstänger
5 dl vinbär
3 msk socker/sötningsmedel

Smulet
2 dl vetemjöl (för glutenfritt, använd bovetemjöl)
2,5 dl havregryn (för glutenfritt, använd boveteflingor)
0, 75 dl socker/sötningsmedel
1 dl/100 g smör (jag tog flytande smör och rapsolja)
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader

Skär jordgubbarna och rabarbern i mindre bitar och lägg allt (inklusive vinbären) i en ugnsform eller i din slowcooker. Söta och rör om lite så det blandas.

Häll ner mjöl, havregryn, sötning, bakpulver och salt i en bunke och blanda runt. Häll ner smöret och blanda/knåda tills det blir en smulig blandning

Häll över smulet på bären

Kör i ugn: I mitten i ca 30 minuter

I slowccoker: på låg i 4-6 h. Lägg en träslev under locket så kondensen åker ut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *