Dags för födelsedagsfirande och jag passar på att prova denna underbara tårta. Vem behöver socker? Inte jag!!
Chokladtårta
Antal personer: Ca 12
Ingredienser
Botten:
200 g hasselnötter
75 g smör
Fyllning:
4 ägg
3 dl vispgrädde
200 g Philadelphiaost
300 g sockerfri choklad, minst 70%, jag använde cloetta
1/2 msk vaniljpulver
ca 1 dl sötningsmedel (jag tog sötströ)
Gör så här
Hacka nötterna fint i matberedare, blanda med det smälta smöret. Bred ut det i botten på en springform (med bakplåtspapper i botten) och grädda i 225 grader tills nötterna får fin färg (ca 10–15 minuter)
Hacka och smält chokladen i vattenbad. Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa grädden hårt. Vispa äggulorna, med vanilj, sötningsmedel och ost.
Blanda den avsvalnade chokladen med hälften av grädden, blanda sedan försiktigt i resten av grädden, därefter ägguleblandningen och sist äggvitan. Häll chokladsmeten över nötbotten och ställ i kylskåp över natten.
Jag serverade den med vispad grädde och färska jordgubbar
0 comments on “Lyxig chokladtårta LCHF”Add yours →