Crockpot – Tomatlinssoppa med ingefära

Crockpot – Tomatlinssoppa med ingefära

Okej, hösten gick visst och gömde sig igen men denna soppa är för god för att ta hänsyn till att det är varmt ute. 

Denna soppa är:
1. Superbillig
2. Superenkel
3. Supergod

En såkallad win-win-win situation…

Så gör den, njut av den och gör en dubbel sats så du har luncher resten av veckan! Nu kan du förbeställa slowcookerkokboken 🙂 Klicka HÄR!

N

Tomatlinssoppa med ingefära
3-4 portioner

Ingredienser:

1 burk krossade tomater

0, 5 dl röda linser

1 morot, skalad och skivad i bitar

2 hackade vitlöksklyftor

2 grönsaksbuljongtärningar

3 msk tomatpure

1 tsk färskriven ingefära

1 tsk socker

1 tsk balsamvinäger

5 dl vatten

1 dl crème fraiche

Topping:

Stekt bröd eller en klick creme fraiche, räkor, stekt bacon, stekt halloumi, smulad fetaost, solroskärnor.. vad du gillar helt enkelt 🙂

Gör så här:

Släng ner allt i pottan förutom creme fraichen. Sätt på låg i 4- 5 h. Häll soppan i en bakbunke och mixa soppan slät med en handmixer. Häll tillbaka soppan och blanda i creme fraichen och låt stå 30 minuter till.

Piece.of.cake!

3 comments on “Crockpot – Tomatlinssoppa med ingefäraAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *