Jag fortsätter med kebabtemat och gjorde idag en kebabvariant på högrev. Så gott och enkelt och blir snabbt en vardagsfavorit då denna kan stå hela dagen när du är på jobbet utan att bli torr. Jag la ner min halvfryst för att förlänga tiden lite.
Högrevskebab
1 kg högrev
Marinad:
1 dl ketchup
3 st finhackade vitlöksklyftor
2,5 msk vitvinsvinäger
1 pressad citron
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1,5 msk shawarmakrydda
Lägg ner köttet i pottan.
Blanda ihop marinaden och häll över köttet och kör på låg i 8- 10 h
Ta en gaffel och riv sönder köttet och låt det stå en stund till. Ta upp köttet med en hålslev eller pastaslev så såsen är kvar i pottan.
Hetta upp en stekpanna eller wok med olja och lägg i lite kött i taget och fräs så det får lite yta… det är lättare om man gör den dagen innan, jag fick brottas lite med min idag 🙂 häll gärna över lite marinad över köttet när du stekt den.. det blir mums!
Idag åt vi den med ris och hummus- det var toppen, men med hemmagjorda pommes och vitlökssås blir den oxå mums.. eller i pitabröd för supersnabba middagen.
Hummusrecept
1 pkt kokade kikärtor
En stor sked tahini
Typ 1- 2 msk citronsaft
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Salt
Paprikapulver
Vatten för konsistens
Mixa allt ordentligt med en stavmixer, späd med vatten till önskad konsistens
0 comments on “Crockpot – Bästa kebaben på högrev”Add yours →