Bulgarisk paprika, aubergine och tomatröra i slowcookern

Har du inte tittat på ”Somebody feed Phil” på Netflix så gör det, I love it! En tokig människa som åker runt och äter saker. Älskar program som blandar mat med olika länders kultur och historia och denna serie är dessutom kryddad med mycket roliga miner och skratt 🙂

Det var i ett avsnitt där som han åt denna röra, den var inte gjord i slowcooker men jag fick såklart feeling och var tvungen att prova 🙂

Bulgarisk paprika, aubergine och tomatröra
Till ca 4 portioner
Ingredienser Steg 1
1 stor aubergine, halverad och ordentligt saltad på snittytan
2 röda paprikor, delade på hälften och urkärnade
1 msk olivolja

Ingredienser Steg 2
1 burk krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk torkad persilja
0,5 tsk salt

Steg 1:
Lägg de saltade auberginehalvorna och de 2 delade paprikor i slowcookern. Kör på hög i 6-7 h med locket lyft med träslev.

Steg 2:
Lyft ur, gröp ur innanmätet, mosa det och lägg sedan tillbaka i slowcookern, häll i krossade tomaterna, tomatpuré och olja och vitlök och kör på hög i 1-2 h.

Servera med stekt kyckling och/eller stekt halloumi, bulgur, hummus och rödbets- och granatäppelsallad