Currykyckling med mangochutney- på spis eller i slowcooker

Curry och mango chutney är verkligen en match made in heaven! Creme fraichen gör att såsen bli krämig och currysmaken mildras lite. Ibland kan den bli lite stark och ta över, men detta blev väldigt bra balanserat.

Beroende på om du gör rätten i slowcooker eller i gryta på spisen kommer du justera vattenmängden. På spisen så kokat vätska bort på ett annat sätt så där behövs mer vätska medan i din slowcooker så kokar inte vätska bort utan kycklingen kommer avge vätska.

Currykyckling med mango chutney
6 portioner

800 g kycklingfilé (stora) eller kycklinglårfiléer
2 msk mango chutney
0,5 dl vatten för slowcooker och 2 dl vatten för spis
1 tsk lökpulver
1,5 tsk vitlökspulver
1,5 msk curry
1 msk paprikapulver
1 tsk salt

På slutet:
2 dl creme fraiche

Gör så här:
Slowcooker:
– Krydda kycklingen med lite extra curry och bryn sedan kycklingen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen
– Lägg ner alla ingredienser förutom creme fraichen i din slowcooker, rör om och kör på LÅG i 2-3 h eller HÖG i 1,5- 2 h.
– Rör ner creme fraichen och rör om och kör på hög i 35-45 minuter

På spis:
– Krydda kycklingen med lite extra curry och bryn sedan kycklingen i grytan.
– Lägg ner alla ingredienser förutom creme fraichen i din slowcooker och låt koka på medelstark värme i 10-15 minuter.
– Rör ner creme fraichen och rör om och låt koka upp och småkoka i ca 5 minuter.

Servera med ris och gärna wokade grönsaker (jag wokade blomkål och hela minipaprikor med tandorimasalakrydda)

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

0 comments on “Currykyckling med mangochutney- på spis eller i slowcookerAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *