Crockpot i julklapp? Här kommer tips!

Crockpot i julklapp? Här kommer tips!

Har du fått en Crockpot i julklapp? Grattis!! 

Nu har du säkert många frågor och jag har försökt samla vanliga frågor här. Hoppas de hjälper dig att komma igång på ett bra och lustfyllt sätt

1. Lämna crockpoten hemma själv! Ja, jag lämnar absolut min crockpot när jag är borta. För mig är det största grejen med den. Min står på diskbänk och noga med att inte ha något som står emot. Den känner sig inte ensam… 😉

2. Vad ska jag laga?

Du kan laga i stort sett allt… Kött, gröt, kyckling, fiskpaellakanelbullarsoppa… När du lär dig basreglerna så går det enklare att improvisera. Här har du min crockpotreceptsamling på dryga 100 recept

3. Steka eller inte steka?

Denna fråga är ofta uppe. Jag skulle säga det beror på två saker-personlig smak och tid. Jag gillar att steka för jag gillar ytan och den effekt det har på smaken. Men har jag inte tid-ner med dem och kör bara 😊

4. Hur länge ska jag laga?

Första reglen! Alla crockpotar är lite olika precis som ugnar. De flesta recept du ser har tidsangivelser med 2 h intervaller t ex 6-8 h. Börja alltid med den kortaste tiden och se hur allt ser ut. Du lär dig nu hur din potta fungerar.

I grova drag: 

  5. Grönsaker- help? Grönsaker blir väldigt bra- rotsaker kokar inte sönder och smaken blir toppen. Kör bakpotatis,sötpotatis, rödbetor. Gör många vegetariska soppor med linser som kan stå typ hela dagen. Potatis och andra rotfrukter tar längre tid, typ 6-8h.

  6. Vätska!!! Ta mindre än du tror.. kött ger av sig vätska och det är den du vill ha som smaksättning så späd inte ut med vatten för mycket. 

  Vilken modell?? Jag klarade mig länge på en Crockpot basicmodell. Nu har jag en Duraceramic 6 liter som jag älskar. Den har stekfunktionen och timer som jag värdesätter högt.

  8. Andra bloggar att utforska

  Finns många goda recept på Crockpot.se

  Jessica på attlevasunt.se har många goda recept. Många riktigt bra vegetariska recept och annat som inte jag provat 👍

  På Landleys kök finns också mumsiga recept

  Linnea på Linneas skafferi har också goda recept

  Fler frågor?

  Maila gärna mig eller skriv i kommentarsfältet om du har frågor. Jag svarar oftast snabbt 😊👍

  Lycka till med din crockpot!

  2 comments on “Crockpot i julklapp? Här kommer tips!Add yours →

  1. Hej! Ska byta pottan jag fick till jul. Kanske lite dum fråga här, men växer ett försök. Mannen i butiken visste dessvärre mindre än mig om pottor å så var det förra gången jag tittade oxå.

   Vet du vad är egentligen det för praktisk skillnad på denna pottan: CrockPot Slowcooker 6,0 l – One Pot Cooking, å denna: CrockPot Slowcooker 5,6 l – multifunktionell, timer. Förutom storleken å pris då.
   Jag ska ha en potta till 2 vuxna å 2 vilt växande barn, så gör det inget om det blir lite till matlådor. Pris eller märke spelar ingen roll för mig, vill bara ha den bästa förl oss. Råd mottages med stor tacksamhet! Med vänlig hälsning, Cecilia

   1. Hej Cecilia
    Förstår att det inte är lätt att veta skillnaden. Om man tar Duraceramic One Pot 6 liter då har man bra förutsättningar för att laga mat. Den kan bryna på spisen (rekommenderar jag starkt att ha) och en timer att ställa in. 6 liter klarar en stor familj utan problem. Den multifunktionella har lite fler användningsområden och man kan ångkoka och använda som ugn.
    Jag har Duraceramic 6 liter och är jättenöjd. Beror lite på vad man vill göra med den.
    Lycka till och hör av dig om du har fler frågor. 😊
    Mvh Linda

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *