Grekiskt, Crock-Pot och plockmat

Är det någon mer än jag som får akut craving på fetaost och oliver så fort det blir varmt?

Jag ÄLSKAR grekisk mat, var på Kreta förra året på träningsresa vilket var som en dröm av tzatsiki och fetaostsallader. I sommar åker vi till Rhodos och 5- åringen är nu ännu mera pepp efter denna middag.

Oliver, fetaost, kalkon, stekta champinjoner och sparris, pestomarinerad pasta, grönsaker och balsamcreme

När det är varmt så blir vi en plockmatsfamilj. Antingen kalkon, kyckling eller något varmt pulled och sedan pestopasta och mängder av olika grönsaker och frukt (t ex melon, vindruvor eller päron) och gärna en god olivolja eller balsamico till detta.

Har upptäckt ett märke som är så himla fantatsiskt– Sofias Garden, en olivolja som de har vet de vilket TRÄD det kommer ifrån, men kom igen- matnörden i mig jublar och dansar!!

Vi körde den ekologiska fetaosten, olivolja och vitlöksfyllda oliver denna gång. 5-åringen åt typ upp alla oliver men jag hann smaka 2 iallafall och de var amazing.

Muns, säger Odin 🙂
Oliver med vitlök

Vill du använda Crock-Poten för att göra Grekisk mat så är denna gyros på fläskytterfile amazing- Tänk gyros, pitabröd, fetaost, oliver och massa grönsaker och tzatziki och någon god stark sås..

Eller en god skinkstek med honung kanske 🙂 eller en grekiskinspirerad köttfärslimpa med fetaost och tomat

Så go greekstyle this summer!!!😊

Och gå in på min Instagram och följ mig där också för matlagningstips i vardagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *