Crockpot- Mustig gulasch

den

Det gick en våg av gulascher i Facebookgruppen så jag kunde inte låta bli.. det blir ju så galet gott i Crockpoten. Det är är min variant av denna mustiga gryta som är perfekt en kall decemberkväll… 

Mustig gulasch

1 kg högrev eller nötstek

1 gul lök

3 potatisar

3 morötter

3 paprikor i olika färger

4 vitlöksklyftor finhackade

1 dl tomatpuré

4 msk oxfond

1, 5 dl rödvin

500 g passerade tomater

400 g krossade tomater

2 dl vatten

2 msk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1-2 kram Cayennepeppar

3 lagerblad

2 tsk salt

Gör så här

Tärna potatisen och morötterna och finhacka lök och vitlöken. Skär paprikan i bitar.

Skär köttet i bitar och bryn i stekpanna eller din crockpot om du har den funktionen. Lägg ner alla grönsaker och låt fräsa med en liten stund. 

Häll i resten av ingredienserna och blanda om. Kör på låg i 7-8 h. Plocka ur lagerbladen när allt är klar.

Servera med créme fraiche, smetana eller gräddfil och gott bröd

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. kjell wiberg skriver:

    HEJ
    Gjorde mustig gulasch gryta den var jättegod. Vi har ätit denna gryta i 4 dagar. Skrev ett mail till dig om denna gryta. Men mailet kanske har kommit bort. Det var så god smak på grytan. Kommer att testa fler recept från din hemsida.

    1. Linda skriver:

      Hej Kjell
      Stort tack för detta! Mailet hade hamnat i skräpposten tyvärr.
      Ha en bra dag 😊

  2. Anna skriver:

    För hur många personer gjorde du denna grytan?

    1. Linda skriver:

      Den är till 6-8 personer 👍

Lämna ett svar till Anna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *